מטרת המחקר הייתה לפתח ולאמת סדרה של פיקטוגרפים עבור תסמינים גסטרודואדונליים ייחודי לילדים. מחקר זה בוצע בשלושה שלבים; (1) יצירה משותפת ופיתוח פיקטוגרם (סטטי ומונפש) עבור תסמינים גסטרודאודונליים בילדים; (2) שאלון אינטרנטי לבחון קבלה של הפיקטוגרם, יחד עם אימות תוכני ותיקוף נראה; (3) מחקר העדפות. שלבים 2 ו-3 של המחקר השוו פיקטוגרמים חדשים לעומת פיקטוגרם קיים הנמצא בשימוש עבור מבוגרים.
שמונה ילדים בגילאי 6-15 שנים (חמש בנות) השתתפו בשלב הראשון של המחקר, 69 בשלב השני (גיל חציוני של 13 שנים; טווח בין-רבעוני של 9-15) ועוד 49 בשלב השלישי (גיל חציוני של 15 שנים; טווח בין-רבעוני של 12-17). תוצאות המחקר הדגימו התאמה טובה יותר של שני סוגי הפיקטוגרמים (סטטי ומונפש) הייעודיים לילדים בהשוואה לפיקטוגרם הקיים אשר נמצא בשימוש במבוגרים (78% לעומת 78% לעומת 61%). נבדקים עם תסמינים ממקור קיבתי הבינו באופן מלא יותר את הפיקטוגרם המיועד לילדים (מבחן כי בריבוע של 8, n=118; p<0.001). כלל הנבדקים העדיפו להשתמש בפיקטוגרם הסטטי הייעודי לילדים על פני שימוש בפיקטוגרם מונפש לילדים ופיקטוגרם סטטי למבוגרים (מבחן כי בריבוע של 2, n=118; p<0.001).
מסקנת החוקרים הייתה כי סדרת הפיקטוגרמים הסטטיים והמונפשים שפותחו במיוחד עבור ילדים עם תסמינים גסטרודאודונליים הדגימו תאימות גבוהה עבור ילדים בגילאי 6-18 שנים. התוקף של הפיקטוגרם היה גבוה יותר עבור ילדים עם תסמינים קשים יותר. מכיוון שכן, ניתן להסיק כי לפיקטוגרמים אלו יישום קליני ומחקרי לצורך תקנון חומרת התסמינים הגסטרודאודונליים בילדים.
מקור: